کاندوم زنانه (Female Condom) به صورت لوله ای پلاستیکی، نازک و قابل انعطاف از جنس پلی اورتان (polyurethane) ساخته شده است که طول آن در حدود 17 سانتیمتر می باشد که در حین رابطه جنسی توسط زن استفاده می شود.
این نوع کاندوم کاملا داخل مهبل را می پوشاند و از بارداری ناخواسته و انواع بیماری های منتقله ار راه جنسی مانند ایدز پیشگیری می نماید.
ویژگی های کاندوم زنانه
در هر دو انتهای کاندوم یک حلقه انعطاف پذیر وجود دارد. حلقه انتهایی بسته لوله، داخل مهبل قرار می گیرد تا در هنگام مقاربت کاندوم را در داخل مهبل نگه دارد. حلقه انتهایی باز لوله در راه ورودی مهبل و خارج از آن قرار می گیرد. این حلقه مانند یک راهنما هنگام دخول عمل می کند.
مزایای استفاده از کاندوم زنانه
• اگر همسر شما حاضر به استفاده از کاندوم مردانه نیست، شما به عنوان شریک جنسی می توانید از کاندوم زنانه استفاده نمایید.
• استفاده از پلی اورتان در کاندوم زنانه باعث حساسیت کمتر نسبت به استفاده از لاتکس در کاندوم مردانه می شود.
• کاندوم زنانه اگر درست استفاده شود، باعث جلوگیری از بارداری و بسیاری از بیماریهای مقاربتی می شود.
• تا 8 ساعت قبل از مقاربت می توان آن را داخل واژن قرار داد.
• جنس کاندوم زنانه نازک بوده و انتقال گرما نسبت به کاندوم مردانه، به راحتی صورت گرفته و حس می شود.
• انتهای باز کاندوم که خارج از مهبل قرار می گیرد، ممکن است در اثر سایش با کلیتوریس باعث نحریک بیشتر زن شود.
• کاندوم زنانه را می توان با روان کننده ها و چرب کننده ها نیز استفاده کرد.
• محل خاصی برای نگهداری نیاز ندارد زیرا تغییرات دمایی روی پلی اورتان تاثیر نمی گذارد. معمولا تاریخ انقضای آن 5 سال پس از تولید می باشد.
اثر استفاده از کاندوم زنانه در جلوگیری از بارداری چیست؟
در صورت استفاده صحیح و مستمر، اثر بخشی کاندوم زنانه به میزان 95-98% می باشد. اگر به درستی و به طور مداوم استفاده نشود، میزان تاثیرگذاری آن خیلی کمتر می شود.
روش صحیح استفاده از کاندوم زنانه
استفاده از کاندوم زنانه آسان بوده ولی استفاده و عادت نمودن به آن، نیاز به تمرین دارد.
1. بسته را با دقت باز کنید. یک موقعیت مناسب و راحت برای قرار دادن کاندوم داخل واژن انتخاب کنید. می توانید در حالی که ایستاده اید و یک پایتان را بر روی یک صندلی قرار داده اید، و یا در حالیکه تشسته اید و پاهایتان را از یکدیگر باز نموده اید و حتی در حالت خوابیده کاندوم را داخل مهبل قرار دهید.
2. حلقه داخلی را با انگشت شست و میانی، در حالی که انگشت اشاره وسط حلقه می باشد، فشار دهید. حلقه باریک و دراز می شود. با دست دیگر لبهای خارجی مهبل را باز کنید و کاندوم را به آرامی داخل واژن نمایید.می توانید قبل از استفاده، از روان کننده ها برای داخل کردن راحت تر استفاده کنید.
3. انگشت اشاره را داخل کاندوم کرده و حلقه داخلی را تا جایی که امکان دارد فشار دهید.
4. مطمئن شوید که کاندوم درست و مستقیم داخل مهبل قرار گرفته است و پیچ و تاب نخورده باشد. حلقه خارجی باید خارج از واژن باقی بماند.
5. بهتر است هنگام آمیزش، آلت مرد با دست به داخل کاندوم هدایت شود تا از لیز خوردن و داخل رفتن آن خارج از کاندوم جلوگیری شود.
6. در پایان مقاربت، قبل از بلند شدن و ایستادن آن را خارج کنید.
روش خارج کردن و از بین بردن کاندوم
برای خارج کردن کاندوم، ابتدا حلقه خارجی کاندوم را به آرامی بچرخانید و سپس آن را بیرون بکشید تا مایع مرد از آن بیرون نریزد. توجه داشته باشید که قبل از ایستادن آن را خارج نمایید.بعد آن را داخل کیسه پلاستکی گذاشته و دور بیندازید. مراقب باشید که آن را داخل توالت نیندازید.
آیا می توان دو بار از یک کاندوم استفاده کرد؟
خیر، هر کاندوم زنانه فقط باید یک بار استفاده شده و دور انداخته شود. هرگز کاندومی که استفاده شده را شسته و دوباره استفاده نکنید.
معایب استفاده از کاندوم زنانه
• حلقه خارجی کاندوم از خارج از واژن قابل مشاهده است که ممکن است باعث خجالت برای برخی از زنان شود.
• ممکن است استفاده از کاندوم زنانه هنگام مقاربت، باعث تولید سر و صدا شود. با افزودن روان کننده می توان از این مشکل پیشگیری کرد.
• قرار دادن و خارج کردن کاندوم زنانه ممکن است برای زنان کمی مشکل باشد.
• کاندوم زنانه از کاندم مردانه گران تر است.
آیا می توان در یک زمان هنگام مقاربت، زن از کاندوم زنانه و مرد از کاندوم مردانه استفاده کنند؟
خیر، از کاندوم زنانه و مردانه نباید به طور همزمان استفاده نمود. زیرا باعث اصطکاک شده و ممکن است یاعث پارگی کاندوم یا لغزش شود و یا باعث جابجایی حلقه بیرونی کاندوم زنانه به داخل مهبل شود.
اگر هنگام آمیزش، حلقه خارجی به داخل مهبل فرو رفت، چه باید کرد؟
سریعا آمیزش را متوقف کرده و کاندوم را خارج کنید و کاندوم دیگری را جایگزین کنید. این اتفاق معمولا زمانی می افتد که یا حلقه داخلی در جای مناسب قرار نگرفته و یا از روان کننده به اندازه کافی استفاده نشده باشد.
احتمال پاره شدن کاندوم در حین عمل جنسی چقدر است؟
مطالعات نشان داده است که کمتر از 1% احتمال پارگی وجود دارد و اگر این اتفاق افتاد باید کاندوم جدیدی جایگزین شود.
نظرات شما عزیزان: